لیست اختراعات نورمحمد دانش
در اين پروژه سيستم انتقال هدفمند با استفاده از حامل البومين و آپتامر Sgc8c براي درمان لوسمي حاد لنفوئيدي (ALL) مورد بررسي قرار گرفت . در اين حامل هدفمند شده داروي وينكريستين قرار داده شد تا اثرات سيتوتوكسيك آن را را كاهش داده و با توجه به هدفمند بودن سيستم اثرات درماني آن افزايش يابد. بدين منظور ابتدا كمپلكس وينكريستين-آلبومين و سپس با افزودن آپتامر كمپلكس كامل جهت انتقال هدفمند به سلولهاي molt4( سلول سرطاني لنفوسيت (T آماده گرديد. با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني TEM و دستگاه سايز انالايزر مشخصات كمپلكس مورد بررسي قرار گرفت . نتايج حاصل از ژل آگارز هم اتصال آپتامر به كمپلكس را تاييد كرد. ميزان لود و بارگيري دارو با روش جذب نوري محاسبه شد. و سپس ميزان ورود و برداشت كمپلكس با استفاده از فلوسايتومتري و ميكروسكوپ فلورسنت مورد بررسي قرار گرفت. و سپس درصد و ميزان زنده ماندن سلوهاي هدف با استفاده از روش MTT محاسبه گرديد .نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد كه كمپلكس وينكريستين-آلبومين-آپتامر به طور مقايسه با سلوهاي كنترلu266 كاملا موثرتر است . ميزان برداشت سلولي كمپلكس در سلول هاي هدف molt4بسيار بيشتر از سلول كنترل u266است و ميزان زنده ماندن سلولهاي molt4پس از تيمار با كمپلكس كامل وينكريستين-آلبومين-آپتامربسيار پايين تر است در مقايسه با سلول كنترل u266. به طور كلي با توجه به ميزان لود خوب دارو و زيست سازگاري بالاي كمپلكس وينكريستين-آلبومين-آپتامر ميتوان اين كمپلكس را براي درمان ALL پيشنهاد داد همچنين اين سيستم مي تواند عوارض جانبي دارو را كاهش و اثرات درماني آن را افزايش دهد كه خود اين امر مي تواند منجر به كاهش هزينه هاي درماني شود.
اختراع روش شناسايي سرب در آب شرب و در مواد مخدر با استفاده از آپتامر و براساس سنجش فلورسانس، اين روش در زمينه شناسايي و اندازه گيري سرب در آب آشاميدني كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه آب هاي آلوده با سرب با اين راه حل امكان شناسايي كيفي و اندازه گيري كمي سرب در آنها با روشي بسيار ساده تر و كم هزينه تر و سريع تر نسبت به روش استاندارد موجود (كه روش اندازه گيري جذب اتمي است) و همچنين قابل انجام درهر مكاني بدون نياز به دستگاه هاي پيچيده كه فضاي بزرگي هم اشغال مي كنند مقدور مي باشد.مدت زمان انجام تست كمتر از يك ساعت است.آپتامر و پيكوگرين در فريزر نگداري شوند.اختصاصيت اين كيت بسيار بالا مي باشد به ساير فلزات از جمله مس، روي، جيوه، واناديوم، كبالت، كروم ، كلسيم و مكنيزيم حساسيت نشان نمي دهد.
پژوهشكده علوم و فن آوري هاي نوين- مركز شهيد مطهري موفق به طراحي و ساخت كيت تشخيص هويت ژنتيكي براساس 16 جايگاه ژنتيكي STR به روش الكتروفورز الكتروفورز عمودي شده است كه تا كنون هيچ نمونه داخلي و خارجي از آن وجود ندارد. كيت تشخيص هويت ژنتيكي براساس 16 جايگاه ژني STR بمنظور تعيين هويت ژنتيكي افراد بكار مي رود. مركز شهيد مطهري براساس استانداردهاي روز دنيا، 16جايگاه ژني STR را انتخاب كرده و آزمايشات لازم را بر روي اين توالي ها انجام داده است. بدين ترتيب كه ابتدا جايگاه هاي ژني STR انتخاب شد و طراحي پرايمر براي ساخت 16 Ladder و نمونه هاي انساني انجام گرديد. سپس واكنش هاي PCR مربوط به جايگاه ها را انجام داده و Ladderهاي اختصاصي هر يك از 16 جايگاه را ساخته است. همچنين واكنش PCR براي نمونه هاي DNA انساني صورت پذيرفت تا صحت پرايمرهاي طراحي شده تأييد شوند. واكنش PCR نمونه هاي DNA انساني با استفاده از پرايمرهاي انساني طراحي شده در كيت براي 16 جايگاه ژني، مواد واكنش PCR طراحي شده در كيت بصورت MasterMix و برنامه واكنشPCR انساني قابل انجام است. براساس نوع دستگاه ترموسايكلر مورد استفاده براي واكنش PCR مي توان براي جلوگيري از تبخير مواد واكنش از روغن معدني PCR موجود در كيت استفاده كرد. با استفاده از اين كيت، نمونه DNA افراد پس از انجام واكنش PCR همراه با Ladderهاي 16 جايگاه ژنتيكي STR در ژل آكريل آميد بلند (50 سانتي متري) با استفاده از پروتكل هاي موجود در كيت، الكتروفورز مي شوند. پس از اتمام الكتروفورز با بررسي باند نمونه افراد در مقايسه با باندهاي جايگاه هاي ژني STR مي توان هويت ژنتيكي افراد را تعيين نمود. و از نظر نتايج مي تواند همپاي دستگاه ژنتيك آنالايزر استفاده شود. با توجه به عدم حضور كيت خارجي براي 16 جايگاه ژنتيكي به روش الكتروفورز عمودي، اين كيت توسط مركز شهيد مطهري توليد شد كه علاوه بر در دسترس بودن كيت براي استفاده كنندگان، داراي قيمت بسيار كمتري نسبت به كيت هاي دستگاهي نيز مي باشد.
موارد یافت شده: 3